A fi relé működési elve

A csomóponti Kirchof- törvény alapján a fázisvezetőn folyó áram értéke megegyezik a nulla vezetőn folyó áraméval. Ha különbség lép fel, akkor azt hibaáramként értelmezhetjük, tehát valahol szivárgás van. A hiba lehet egy berendezés meghibásodása, vagy ha egy kisgyerek drótot dug a konnektorba. 30 milliamper hibaáram esetén a fi relé leold, és addig nem lehet visszakapcsolni, amíg a hiba forrása meg nem szűnik.

Általában a vízzel, például beázással, nedvességgel, vagy a párásodással van összefüggésben a fi relé leoldás, melyet leggyakrabban a mosógép, mosogatógép, szárítógép, kávéfőző, elázott hosszabbító, vagy a beázott kültéri lámpa, tönkre ment sütő, vagy bojler okoz. Amint ezeket a berendezéseket kihúzzuk a konnektorból, vagy leválasztjuk az áramkörből, a fi relét vissza lehet kapcsolni.

Lakossági felhasználásra 30mA hibaáram értékű fi relét szükséges beépíteni. 

A lakásban esetlegesen fennálló, a fi relé leoldását eredményező hibakeresési és javítási munkát a beépítés nem tartalmazza, azt kizárólag előre egyeztetett időpontban, aktuális óradíjunk ellenében végezzük.

Amennyiben a biztosítéktábla cseréjekor a fi relét nem lehet felkapcsolni, abban az esetben meg kell találni a hibát, mely a fi relé leoldását okozza. Ha ezt fél órán belül nem találjuk meg, akkor a fi relét beépített, de kikötött állapotban hagyjuk, és újabb időpontot egyeztetünk ügyfeleinkkel a hiba feltárására és javítására.

Hívás most!
FEL