Amit még mindig sokan nem tudnak, vagy figyelmen kívül hagynak a beépítendő fi relé kiválasztásakor

Kivétel nélkül minden lakásban egyre több egyenáramú eszközt használunk, nem is gondolnánk, mennyire sokat, ezért a teljesség igénye nélkül felsorolok néhányat.

LED lámpák, LED izzók, LED szalagok, telefontöltők, laptop töltők, számítógépek, szünetmentes tápegységek, akkumulátor töltők, tároló-berendezések, inverteres klímák, inverteres motorral szerelt mosógépek, szárítógépek és mosogatógépek, hűtőszekrények, TV-k, robotporszívó és robotfűnyíró berendezések.

A fi relé gyakori leoldását egyszerűen a nem megfelelően megválasztott fi relék okozzák!

A sok egyenáramú fogyasztó miatt a legtöbb gyártó már olyan fi reléket is gyárt, melyek alkalmasak az egyenáramú együtthatók okozta zavarok kiszűrésére, ezek az „A”típusú fi relék. Az „A” típusú fi relék 5-15 %-kal drágábbak a váltakozó áramú fogyasztókhoz beépítendő „AC” típusúakhoz képest, azonban jelentős kellemetlenségtől védi meg a fogyasztót.

Az egyre elterjedő elektromos autó töltésnél néhány gyártó a speciálisan erre alkalmas „B” típusú fi relé beépítését javasolja, azonban ezek költsége többszöröse a korábban felsorolt „AC” és „A” típusokhoz képest.

Hívás most!
FEL